Styrelsen Shetland Öst 2023

KONTAKTA SHETLAND ÖST

Vid frågor och annan kontakt med Shetland Öst görs via e-mail
utstallning.shetlandost@gmail.com

Ekonomiska frågor samt Fakturor till Shetland Öst
 
shetlandostfaktura@gmail.com 

Ordförande
Tobbe Zetterblom, 0736-440042, axelakare@gmail.com
Ordförande i Shetland Öst. Vill att vi ska kunna anordna flertalet utställningar och kurser där vi kan få medlemmarna att umgås och ha roligt men samtidigt lära sig nya saker. Uppvuxen med hästar och har ridit en hel del på min dåvarande Connemara. Importerade en ny Connemara för några år sedan som vi håller på att rida in. Har uppfödning av Shetlandsponnyer och en flock med avelshingstar finns på gården. Kör mina hingstar Riccardo och Latcho i parkörning

Vice Ordförande
Anki Hassling
Ann-Christine heter jag och kom i kontakt med Shetlandsponnyn på 70-talet. Jag köpte min första egna på 80-talet, en hingst som jag visade fram på avelsvärderingen men han räckte inte hela vägen.
Idag föder jag tillsammans med min dotter Caroline upp standardstora Shetlandsponnyer, nytt för oss är att vi har två ponnyer som går på travet och det är otroligt roligt och spännande att följa dem.
I mitt tidigare hästliv har jag jobbat med stora travhästar, både med tävlingshästar och i stuteriverksamhet samt ägt några egna avelsston och tävlingshästar.

Sekreterare / Ledamot  
Mia Zetterblom stuterikronblad@gmail.com
Är Sekreterare i Shetland Öst. Är ansvarig för Östs regionala sidor i tidningen Shetlandsponnyn men även delaktig i Östs hemsida. Utställningsansvarig på Östs utställningar där jag även gör utställningskatalogerna. Bedriver Stuteri och Hingststation med Mini- & Standardshetland i snart 25 år Intresserad av avel, utställning och körning men tycker om att lära mig nya saker. Tycker att flocklivet för Shetlandsponnyer är både intressant och viktigt för Shetlandsponnyns välmående.

Kassör / Ledamot
Annika Damm atta-sthlm@hotmail.com
Jag har haft hästar i mitt liv sedan 3 års ålder. Först ridskola sedan egna hästar. Har tävlat en del i både hoppning och dressyr i yngre dagar. Jag har en ganska lång karriär bakom mig som hästskötare i travsporten. Främsta merit är seger i Breeders Brown och att jag faktiskt har kört Victory Tilly. Nu kör jag par med två minishetland som jag har hemma på Taffsnäs bland fjordhästarna. I Shetland öst är jag mest intresserad av bruks och körning.

Ledamot
Anna Svensson

Suppleant
Liza Sandström liza.sandstroms@gmail.com
Liza heter jag. Jag började hästtiden som barn på shetlandsponny,en valack efter Casper van stal Olyhof. Jag har hela livet haft häst och har tävlat upp till msv hoppning o LA dressyr på häst. Just nu har jag 2 minishetland till utställning/avel/körning

Mella Johansson
Jag har varit aktiv med islandshästar sedan slutet av 80-talet(tränat,tävlat,instruerat etc). Sedan en tid tillbaka har jag minishetland. Min 1:a minishettis köpte jag -96 (som lovande 3-årig hingst) som jag började träna och tävla körning (tömkörning,dressyr och precision) med och han är även visad på utställning. Han står fortfarande kvar i hagen som blivande 29-åring(dock valack numera) tillsammans med ett ministo som också är visad och haft föl

Susanne Svensson  Maggan201@hotmail.com 
suppleant i shetland öst och en glad pensionär. Har hållt på med hästar sedan 7 års ålder. Jag har haft
olika egna och några lånade. Den sista var en
shetland. Åker nu snålskjuts på min dotters
shettisar.

Valberedningen
Carro Hassling ( Sammankallande)
Zandra Svensson
Christer Larsson
Rickard Forssblad


Revisorer
Jonas Lindeberg
Per Larsson


Revisorsuppleanter
Anders Fors
Eva Larsson


Avelsråd i Shetland Öst
Annika Strindgård
annika.strindgard@outlook.com